Rogaliki

Zjedzenie kilku maślanych rogalików to dobry pomysł na pyszne rozpoczęcie dnia. Wygodna forma pozwala je zabrać ze sobą wszędzie tam, gdzie się udajemy. Są dobrą propozycją na drugie śniadanie do szkoły lub pracy, zmieszczą się w plecaku i torebce, a pozostawione na stole szybko weryfikują, kto w pobliżu zrobił się głodny, ponieważ z pewnością po nie sięgnie.

Zajmujemy się pieczeniem tradycyjnych rogalików z lukrem, czekoladą i posypką z orzechów. Swój smak i błyszczącą skórkę zawdzięczają najlepszym składnikom, doświadczeniu oraz sprawności manualnej naszych cukierników. Choć nasza cukiernia to manufaktura, w której wszystkie nasze wyroby — od tartaletek z owocami po torty – powstają ręcznie, jesteśmy w stanie przygotować nawet kilkaset sztuk naszych wyrobów w ramach jednego zamówienia.

 

Croissanty

W skład naszej oferty wchodzą również croissanty. Ich początków upatruje się w kuchni austriackiej, chociaż obecnie są kojarzone przede wszystkim z Francją. Te rogaliki z ciasta francuskiego mają charakterystyczny kształt i równie wyjątkowy smak. Jeśli nie masz cierpliwości na wyrabianie ciasta francuskiego, a do rogalików ze sklepu nie jesteś przekonany, zapraszamy. U nas dostaniesz świeże i jeszcze ciepłe, pyszne croissanty na śniadanie w europejskim stylu. Wystarczy dodać dżem lub masło i można cieszyć się smakiem tego specjału. Można również maczać rogalik w miseczce z kawą lub gorącą czekoladą, tak jak to czynią rodowici Francuzi.