Wyroby z ciasta drożdżowego
Wyroby z ciasta drożdżowego wymagają cierpliwości, ale czekanie na wyrastanie pysznych słodkości w pełni się opłaca. Puszyste ciasto i doskonały smak kojarzony z domowymi wypiekami sprawiają, że nasze wyroby podbijają serca nawet najbardziej wymagających konsumentów.
Przepis na idealne ciasto zawiera jedynie jajka, mąkę, mleko i tłuszcz. Najważniejszym aspektem jest jednak czas jego wyrastania – nie można go przyspieszyć ani skrócić. Ciasto musi podwoić, a nawet potroić swoją objętość, aby było lekkie, pulchne i przez to nieziemsko smaczne.
Rodzaje wypieków drożdżowych
W naszej ofercie znajduje się różnorodny wybór wypieków drożdżowych:
- ciastka z masą serową i nadziewane owocami,
- ciasta z kruszonką,
- pączki wykończone cukrem pudrem i glazurą,
- strucle makowe i owocowe.
Nabrałeś ochoty na nasze wypieki? Zachęcamy do wypróbowania ciast drożdżowych w każdej odsłonie. Praktykujemy tradycyjne cukiernictwo, dlatego nasze słodkości są tak pyszne.