Wyroby z ciasta drożdżowego

Wyroby z ciasta drożdżowego wymagają cierpliwości, ale czekanie na wyrastanie pysznych słodkości w pełni się opłaca. Puszyste ciasto i doskonały smak kojarzony z domowymi wypiekami sprawiają, że nasze wyroby podbijają serca nawet najbardziej wymagających konsumentów.

Przepis na idealne ciasto zawiera jedynie jajka, mąkę, mleko i tłuszcz. Najważniejszym aspektem jest jednak czas jego wyrastania – nie można go przyspieszyć ani skrócić. Ciasto musi podwoić, a nawet potroić swoją objętość, aby było lekkie, pulchne i przez to nieziemsko smaczne.

Rodzaje wypieków drożdżowych

W naszej ofercie znajduje się różnorodny wybór wypieków drożdżowych:

  • ciastka z masą serową i nadziewane owocami,
  • ciasta z kruszonką,
  • pączki wykończone cukrem pudrem i glazurą,
  • strucle makowe i owocowe.

Nabrałeś ochoty na nasze wypieki? Zachęcamy do wypróbowania ciast drożdżowych w każdej odsłonie. Praktykujemy tradycyjne cukiernictwo, dlatego nasze słodkości są tak pyszne.

drożdżówki

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.